رتبه سوم ایران در حوزه مشاغل خرد

رتبه سوم ایران در حوزه مشاغل خرد
نویسنده خبر : تاریخ بارگذاری : سه شنبه ، 25 مهر 1396

مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خبر داد

رتبه سوم ایران در حوزه مشاغل خرد

 

مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: کشور ما بعد از هند و پاکستان بالاترین سهم را در حوزه مشاغل خرد دارد.

 

علی اکبر لبافی در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: اشتغال نیازمند سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب و کار است و موضوع قوانین و مقررات مخل کسب و کار نیز مدنظر ماست. همچنین در کنار آن بحث مشوق‌ها هم امری مهم تلقی می‌شود که یکی از آن‌ها یارانه‌ها بشمار می‌آید.

 

وی با بیان اینکه مساله مهمی که بنگاه‌های اقتصادی را گرفتار کرده، قوانین و مقررات زاید است، عنوان کرد: باید به سمتی پیش برویم که سرمایه‌دار رغبت به سرمایه‌گذاری داشته باشد و این امر را در درون تقویت کنیم.

 

مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: برای ارایه مشوق‌ها، یارانه‌ها را داریم که 20 درصد آن بایستی به تشکیل شرکت‌های تعاونی اختصاص داده شود که حداقل بتوانند 7 عضو فارغ‌التحصیل داشته باشند.

 

لبافی افزود: این یارانه‌ها تا سقف 20 درصد یک امتیازی است که با رویکرد ایجاد شغل برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جذب آن‌ها نیز امری مهم محسوب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه همچنین 60 درصد از جویندگان کار در استان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند، تصریح کرد : قانون‌گذار دولت تا 20 درصد از یارانه‌ها را برای تعاونی‌های دارای 7 فارغ‌التحصیل در نظر گرفته تا دور هم جمع شوند و یک کسب و کار ایجاد کنند.

 

مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به اینکه مشکل اساسی بنگاه‌های اقتصادی ما، فروش است، عنوان کرد: در بازارهای داخلی به نسبت حجم تولیدات مصرف داخلی نداریم و این امر سسبب می‌شود بنگاه‌های اقتصادی با انباشت تولید مواجه شوند و از طرفی امکان رقابت در بازارهای خارجی نیز فراهم نمی‌شود و بنگاه‌های اقتصادی با ظرفیت کامل نمی‌توانند کار کنند. این امر یکی از موانع اصلی ما در توسعه بنگاه‌‌های اقتصادی بشمار می‌آید.

 

لبافی با اشاره به اینکه موضوع توانمندسازی مردم برای خرید کالاهای داخلی نیز امری مهم محسوب می‌شود، اظهار کرد: ما باید بتوانیم مردم را توانمند کنیم تا قدرت خرید کالای ایرانی در آن‌ها را افزایش دهیم. همچنین فرهنگ‌سازی نیز از نکات دیگری است که باید در این زمینه نیز گام‌های مثبتی برداریم.

 

مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: قوانین مخل کسب و کار کم نیست و برطرف کردن آن هم امری حیاتی است و مجلس باید با حساسیت در این حوزه ورود کند و این قوانین را شناسایی و آن را اصلاح کند.

 

لبافی ادامه داد: اگر دولت خواستار آن است که تحرک جدیدی را دنبال کند، در عرصه اعزام نیروی کار به خارج از کشور نیز می‌توانیم به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کنیم.

 

مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: یعنی اگر ایران سالانه چند هزار نفر را به کشورهای مختلف اعزام می‌کند و در آنجا مشغول به کار می‌شوند، این افراد در درون آن کشور بیمه‌پردازی می‌شوند و حدود 20 درصد از حقوق آن‌ها وارد صندوق بیمه آن کشور می‌شود.

 

لبافی تاکید کرد: بعد از آنکه این نیروی کار به کشور باز می‌گردد، آن منابعی که در صندوق‌ها ذخیره کرده را به درون کشور وارد نمی‌کند. اگر دولت بتواند این ماجرا را دنبال کند افراد ضابطه‌مند زمانی که اعزام می‌شوند و بازمی‌گردند، می‌توانند از حقوق بازنشستگی نیز استفاده کنند.

 

وی با بیان اینکه دولت باید تمام توان خود را به کار بندد تا ظرفیت‌های خالی بنگاه‌های اقتصادی را تکمیل کند، عنوان کرد: ما باید ظرفیت‌های خود را افزایش دهیم و این موارد هزینه‌های اشتغال را کاهش می‌دهد و بسترهای لازم را برای بازارهای داخلی در حوزه رقابت را نیز فراهم می‌سازد.

 

مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: طی اطلاعاتی که از کشورهای مختلف از بانک جهانی وجود دارد،  آماری در سال 2014 منتشر شده که بر اساس آن سهم هر یک از کشورها در قالب مشاغل خرد و خوداشتغالی را جدا شده و تاثیرگذای آن‌ها را در پایداری اشتغال نیز بیان کرده است.

 

لبافی گفت: جایگاه کشور ما در این آمار میانگین رو به بالاست اما دولت باید روی توسعه بنگاه‌های اقتصادی بزرگ کار کند و بنگاه‌های اقتصادی خرد را در حد اشباع قرار دهد و تمام توان خود را صرف بنگاه‌ها بزرگ کند

 

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی