شیوع «کرونا»، خسارت‌های سنگینی را به شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی تحمیل کرده است

شیوع «کرونا»، خسارت‌های سنگینی را به شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی تحمیل کرده است
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : چهارشنبه ، 28 اسفند 1398

رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی:

شیوع «کرونا»، خسارت‌های سنگینی را به شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی تحمیل کرده است

 

رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: شیوع «کرونا» خسارت سنگینی را به شرکت های حمل و نقل بین المللی تحمیل کرده است و با تداوم روند موجود، بر حجم آن افزوده خواهد شد. دولت برای حمایت از این بخش، اقدامات موثری را رقم بزند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «احمد زمانیان» در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: با توجه به شیوع کرونا، در حال حاضر حدود 2 هزار کانتینر در مرزهای کشور متوقف هستند که روزانه حدود 200 میلیون تومان هزینه دموراژ این کانتینرها خواهد بود، همچنین این کالاها در مبادی خروجی، مشمول انبارداری گمرکی می شوند و روزانه حداقل 70 الی 80 میلیون تومان هزینه نیز صرف انبارداری این کالاها می شود. با این اوصاف و با مدنظر قرار دادن دیگر هزینه‌های موجود، می توان برآورد کرد که در هر روز، مبلغی حدود 350 میلیون تومان به شرکت های حمل و نقل بین المللی خسارت وارد می آید.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، بسته شدن مرزها مهم ترین مسئله ای است که فعالان حوزه حمل و نقل و ترانزیت بین المللی با آن مواجه هستند، چنان که تاکنون کشورهای ترکمنستان، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و عراق نسبت به مسدود کردن مرزهای خود اقدام نموده‌اند و این مسئله سبب شده تا بسیاری از محموله های ترانزیتی علی رغم توافق شرکت های حمل و نقل و صاحب کالا، همچنان در کشور باقی بمانند و به مشکلات عدیده ای دامن بزنند.

رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی متذکر شد: در حال حاضر تردد صرفا در مرز افغانستان انجام می گیرد و از آن جا که حجم تردد در این مرز بالا است فرآیند کار در آن به کندی انجام می گیرد. در شرایط فعلی برخی از کشورها اجازه ورود کالاهای چینی را به داخل کشورشان نمی دهند، این در حالی است که اکثر کالاهای ترانزیتی از چین وارد می شوند و این کالاها در مبادی ورودی یا خروجی مرزها متوقف شده اند که این موارد مشکلات و چالش هایی را برای شرکت های حمل و نقل بین المللی به وجود آورده است.

زمانیان یادآور شد: توقف محموله ها در نقاط مرزی از دیگر مشکلاتی است که شرکت های حمل و نقل بین المللی با آن مواجه هستند، به طوری که بعضا این محموله ها بر روی ناوگان بارگیری شده اما ناوگان حمل و نقل به دلیل اعمال محدودیت ها نمی توانند تردد داشته باشند.

وی با بیان اینکه متاسفانه رانندگانی که در مرزها متوقف شده و دارای ویزا بوده اند، اعتبار ویزای آنان به اتمام رسیده است، ادامه داد: مسئولان ذی ربط به مشکلات و چالش های حوزه حمل و نقل واقف هستند، به طوری که نشستی در 4 اسفندماه سال جاری در استانداری با حضور دستگاه های متولی، در پی بسته شدن مرز ترکمنستان برگزار شد و در خصوص آسیب های وارده به صنعت حمل و نقل استان و کشور، بحث و بررسی های صورت گرفت اما آن زمان، وضعیت به حادی شرایط فعلی نبود.

رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی عنوان کرد: دستگاه های دولتی که در حوزه حمل و نقل ذی نفع هستند، باید در شرایط فعلی به کمک فعالان این بخش بشتابند و حمایت هایی را برای فعالان این حوزه لحاظ کنند. به طور مثال، فعالان این حوزه انتظار دارند که گمرکات، هزینه انبارداری را از شرکت های حمل و نقل بین المللی دریافت نکند، همچنین توقع می رود نمایندگی شرکت های کشتیرانی نیز دموراژ و حق توقف کانتینرها را از شرکت های حمل و نقل بین المللی اخذ نکنند. 

زمانیان افزود: علاوه بر این، خواستار آن هستیم که دولت در شرایط فعلی مطالبات خود را از شرکت‌های ترانزیتی دریافت نکند تا بدین ترتیب گامی در جهت حمایت از شرکت های حمل و نقل برداشته شود. چنانچه اقدام موثری در این رابطه انجام نگیرد؛ 90 درصد شرکت های حمل و نقل توان و قدرت ادامه فعالیت را نخواهند داشت و ناچارا به سمت تعطیلی کشیده می شوند که این امر به افزایش نرخ بیکاری دامن خواهد زد.

وی یادآور شد: متاسفانه تاکنون برخی از این شرکت ها نسبت به تعدیل نیروی خود اقدام کرده اند، در واقع، فقدان نقدینگی باعث شده تا در شرایط موجود، این شرکت ها، توان اداره خود را نداشته باشند.

رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد: از آن جا که مشتریان شرکت های حمل و نقل های بین المللی صاحبان کالاهای خارجی هستند و محموله آنان همچنان در کشور ایران باقی است؛ لذا مطالبات شرکت های داخلی را پاسخگو نیستند و این مسئله از دیگر آسیب هایی به شمار می آید که به شرکت های حمل و نقل بین المللی، خشارت جدی وارد کرده است.

زمانیان خواستار اقدامات موثرتر از سوی وزارت امور خارجه برای گره گشایی از الش های این بخش شد و افزود: در حال حاضر بیش از 220 شرکت حمل و نقل بین المللی در استان فعالیت دارند که حدود 3 الی 4 هزار فرصت شغلی را در بخش های مختلف این صنعت، فراهم کرده اند. این آمارها، ضرورت حمایتگری دولت را افزون می کند.

رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: پیش بینی بنده این است که شرکت ها حمل و نقل و ترانزیت بین المللی حداقل تا اواخر اردیبهشت ماه با این مسائل دست و پنجه نرم می کنند. به هر میزان مسائل و مشکلات حوزه حمل و نقل تداوم داشته باشد، آسیب ها و ضرر و زیان های بیشتری متوجه این بخش خواهد بود.

زمانیان یادآور شد: علی رغم آنکه کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی، مسائل مذکور را به وزارت امور خارجه، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و وزارت راه و شهرسازی منعکس کرده اما متاسفانه هیچ اقدامی برای حل مسائل و مشکلات موجود صورت نگرفته است.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی