امضای تفاهمنامه «توسعه انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی کوچک مقیاس» در استان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی خبر داد:
امضای تفاهمنامه «توسعه انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی کوچک مقیاس» در استان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: تفاهمنامهای چندجانبه با شرکت برق منطقهای ایران، شرکت های توزیع نیروی برق خراسان و مشهد، شورای هماهنگی بانکهای استان، کمیته امداد و بهزیستی خراسان رضوی به امضا رسید تا بدین وسیله روند ایجاد پنل های انرژی خورشیدی مجدد از سرگیری شود و تسهیلات خرید پنلها از محل اعتبارات تبصره ۱۶ و اعتبارات ارزان قیمت بانک ها پرداخت شود.
علی رسولیان، در جلسه ای که به منظور امضای «تفاهمنامه انرژیهای تجدیدپذیر» در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در طول چند سال گذشته بحث انرژی خورشیدی در استان ما با محور دستگاههای حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد پیگیری شد و با هدف خودکفایی اقتصادی خانوارهای مددجو دنبال گردید.
وی افزود: افزایش هزینه پنلهای خورشیدی ۵ کیلو واتی از 25 به 50 میلیون تومان و مشکلات ارزی ایجاد شده سبب توقف فعالیت در این حوزه شده بود که با پیگیریهای انجام گرفته از سوی نهادهای متولی استانی و انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران، تعرفه خرید انرژیهای تولیدی توسط دولت 30 درصد افزایش یافته و این امر منجر به اقتصادی شدن فعالیت این بخش شد.
رسولیان خاطرنشان کرد: همچنین شرکت برق تعهد کرده است تا درآمدهای حاصل را به صورت مستیقم به حساب بانکها واریز کند که این امر سبب عملیاتی شدن و باز پرداخت تسهیلات میشود. طبیعتا در پنج سال اول درآمد حاصله بسیار پایین است ولی بعد از پرداخت وام و تسویه اقساط، عملا منبع مالی پایدار و خوبی برای خانوارهای مددجو ایجاد خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: موضوع دیگر نقش انرژی خورشیدی در کاهش مصرف سوخت های فسیلی و در پی آن کاهش آلودگی هوا است. در منطقه خواف نیز تونل بادی نشتیفان را داریم که با وجود مجوزهای فراوانی که برای آن واگذار شده، متاسفانه نتایج مطلوبی نداشته است و دلیل آن نیز حجم بالای منابع مورد نیاز و وابستگی به فاینانس شرکتهای بزرگ بین المللی می باشد که تحریمهای اخیر بر روی آن ها اثرگذار بوده است. البته شرکتهایی هستند که با وجود چنین مشکلاتی به فعالیت خود ادامه میدهند.
*افزایش 30 درصدی نرخ خرید تضمینی انرژیهای تجدیدپذیر
در ادامه رضا ریاحی، مدیرعامل شرکت برق خراسان رضوی در خصوص وضعیت این خطه در بحث انرژیهای خورشیدی و بادی گفت: در زمینه نیروگاههای بادی تاکنون 90 شرکت درخواست مجوز برای 5 گیگاوات نیروی بادی را ارائه کرده اند ودر موضوع نیروگاه های خورشیدی نیز حدود 40 شرکت برای گیگاوات نیروگاه خورشیدی تقاضا داده اند. مجموع پروانه های درخواستی در حوزه انرژی های تجئیدپذیر، شش گیگاوات است.
وی اظهار کرد: به دلایل مختلف از جمله بنیه مالی سرمایهگذاران، تامین نقدینگی، مواد اولیه و... تاکنون تنها 60 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در واحدهای بزرگ احداث شده است که 37 مگاوات آن نیروگاه بادی در قالب پنج شرکت و 23 مگاوات نیروی خورشیدی در قالب چهار شرکت بوده است و ظرفیت این استان بیش از این می باشد.
ریاحی بیان کرد: در سال جاری 12مگاوات نیروگاه خورشیدی در قالب دو شرکت که یکی در خراسان جنوبی با هفت مگاوات و دیگری در خراسان رضوی با ظرفیت پنج مگاوات پیش بینی شده، به شبکه برق سراسری متصل گردیده اند. در سال گذشته وزارت نیرو بودجهای را برای نیروگاههای کوچک خورشیدی اختصاص داد و با آن برای 44 دستگاه اجرایی 860 کیلووات و برای 70 خانوار نیز 70 کیلوات نیروگاه خورشیدی نصب شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: نرخ خرید برق تضمینی در سال جاری و پس از پیگیری های انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران و همچنین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، 30 درصد افزایش پیدا کرد. نرخ برگشت سرمایه نیروگاه 4.5سال است و نرخ خرید سالانه نیز حدود 20 درصد افزایش پیدا میکند.
اخبار عمومی
اخبار کمیسیونها
- اخبار کمیسیون تجارت
- اخبار کمیسیون صنعت
- اخبار کمیسیون کشاورزی و آب
- اخبار کمیسیون گردشگری
- اخبار کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران
- اخبار کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی
- اخبار کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت
- اخبار کمیسیون معدن و صنایع معدنی
- اخبار کمیسیون مسئولیت اجتماعی
- اخبار کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول
- اخبار کمیسیون انرژی