شافعی خبر داد: راه اندازی مدرسه کسب و کار در مشهد

شافعی خبر داد: راه اندازی مدرسه کسب و کار در مشهد
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : پنج شنبه ، 14 شهريور 1398

رئیس اتاق ایران در اختتامیه فرهنگستان نوآوری و کارآفرینی دانش آموزی اعلام کرد

راه اندازی مدرسه کسب و کار در مشهد

رئیس اتاق بازرگانی ایران در آیین اختتامیه فرهنگستان نوآوری و کارآفرینی دانش آموزی در اتاق مشهد، از راه اندازی نخستین مدرسه کسب و کار در این کلانشهر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ آیین اختتامیه نخستین دوره فرهنگستان نوآوری و کارآفرینی دانش آموزی مشهد با حضور رئیس اتاق ایران، برخی اعضای هیات نمایندگان اتاق مشهد، 54 دانش آموز شرکت کننده در این طرح و والدین شان در محل اتاق مشهد برگزار شد.

ساعات آغازین این برنامه به ارائه طرح‌های استارتاپی دانش‌آموزان گذشت، 11 گروه دانش‌آموزی طرح‌های خود را در زمانی مشخص ارائه کردند و سپس داوران در بازه‌های سه دقیقه ای به پرسش و پاسخ از ارائه کنندگان پرداختند و در نهایت گروه داوران با بررسی طرح ها، سه گروه حائز رتبه های اول تا سوم را مشخص کردند.

ارائه طرحی مربوط به نرم افزار معرفی باشگاه های ورزشی، نرم افزاری مربوط به خیاط ها و واسطه بین خیاطان و متقاضیان دوخت لباس، ایده ای برای شکل گیری رقابت درسی دانش آموزان در قالب نرم افزار، طرحی برای اجاره و خرید لباس به مانند مزون ها از طریق فضای مجازی با قیمتی مناسب تر و ارزانتر، نرم افزاری جهت انتخاب هدیه برای افراد مختلف با سلیقه های گوناگون، طراحی و ایجاد یک سامانه و چاپ نسخه سریع به صورت آفلاین، طرح بازارهای دیجیتال، نرم افزار چارتر فود برای کمک به جلوگیری از دور ریز میوه ها و مواد غذایی، از طریق ارتباط با میوه فروشی ها و طرح تریاژ با استفاده از نرم افزار به جای تریاژ دستی، ایده هایی بودند که توسط دانش آموزان ارائه گردید و به داوری گذاشته شد.

*از ایجاد مدرسه کسب و کار تا ایجاد مرکز نوآوری

پس از ارائه طرح ها، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران پشت تریبون قرار گرفت و خطاب به دانش آموزان حاضر در این مراسم گفت: نشستن در کنار جوانانی که همه امید ما هستند، ارزشمند است؛ آینده کشوری با این تاریخ، عظمت و قدمت که افتخار حوزه بشریت است را باید به دست شما بسپاریم اما افسوس که قدردانی و قدرشناسی و دستگیری از این  جوانان در راه تعالی آن ها آن طور که باید، نیست و برای پُر کردن این خلاء به دنبال آغاز فصل جدیدی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: جوانان ایرانی محیط مساعد برای پیشرفت و بروز استعدادهایشان را ندارند، اگر این محیط را داشته باشند واقعا کم نظیر و برخی از آن ها بی نظیرند؛ سوال اینجاست که چگونه می توان این محیط را برای آن ها فراهم کرد؛ این موضوع به عهده خانواده، جامعه و مسئولان است.

شافعی درباره نقش خانواده ها در زمینه سازی برای بروز و ظهور استعداد جوانان گفت: خانواده ها معمولا در ایران جوانان را چندان باور ندارند و همه چیز را در این قالب می بینند که فرزندشان هنوز بچه است و متوجه نمی شود و باید مکرر برای او تعیین تکلیف کنند. این موضوع در دنیای امروز پاسخ نمی دهد؛ اما اوضاع عوض شده و باید نوجوانان و جوانان را باور کنیم و میدان مانور را برای آن ها فراهم نماییم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش جامعه و مسئولان در فراهم آوردن محیط مناسب برای جوانان پرداخت و اظهار کرد: جوان ایرانی اگر محیط مناسبی داشته باشد، سرعت حرکتش در مقایسه با دیگران بالاست و ما نتوانستیم این محیط را فراهم کنیم. سیاست ها و رویکردهای آموزشی و پرورشی ما به مشکلات عمده ای دچار است و امیدوارم روزی براساس اطلاعات و مسائل روز تغییر کند. در کشور ما خیلی وقت ها به دانش آموزان براساس نمره ای که در امتحان گرفته اند، جایزه می دهیم اما همان دانش آموزان در محیط کار آن قدر نسبت به علم بیگانه اند که نمی توانند وارد عمل شوند.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: مسیر حرکت ما در مسئله آموزش فقط محفوظات است؛ محفوظاتی که کُنه آن برای ما تشریح نمی شود و هیچ پیوندی بین علم و عمل برای جوانان توسط مدیران و مسئولان فراهم نشده است. علاوه بر آن در مسئله پرورش هم مشکلات زیادی داریم؛ همه کسانی که شاگردان خوبی در مدرسه بودند، لزوما در زندگی شان موفق نیستند و مسئله انسان سازی در این راستا بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه مرکز آموزش اتاق مشهد برای فراهم آوردن زمینه‌های بروز استعداد دانش اموزان اقداماتی را در دستور کار دارد، افزود: تصمیم داریم در این شهر مدرسه کسب و کار تاسیس کنیم؛ این مدرسه برگرفته از تجربیاتی است که در برخی کشورهای توسعه یافته وجود دارد. این مدرسه میدانی واقعی برای توسعه استعدادها خواهد بود. چنین ساختاری می تواند نگاهی تخصصی به پرورش کارآفرینان و صاحبان کسب و کارها داشته باشد.

شافعی خاطرنشان کرد: با مطالعاتی که در مقطعی بر روی کارنامه مدیران موفق استان انجام شد، دریافتیم بیش از 90 درصد افراد موفق کسانی بودنده اند که هیچ ارثی از پدرانشان به آن ها نرسیده بود و در خانواده ای با وضعیت مادی پایین زندگی کرده‌اند و تنها 10 درصد آن ها از نظر مالی در شرایط رفاه قرار ااشتند. بنابراین باور کنیم که با دست خالی هم می توان به توفیقات بزرگی دست یافت. اینکه جوانان بعد از فارغ‌التحصیلی منتظرند دیگران برایشان شغلی پیدا کنند، خوب نیست. باید خودتان را باور داشته باشید.

رئیس اتاق ایران از راه اندازی مرکز نوآوری در خراسان در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: ما آماده کمک به ایده ها و طرح های نوآورانه‌ای هستیم که جوانان توانسته اند آن ها را تا حدی پیش ببرند. بدین ترتیب طرح های نوآورانه قابل قبول چه در بخش صنعت، چه تجارت و چه کشاورزی تجاری سازی می شوند و حتی در این زمینه کمک مادی خواهیم داشت و به دنبال سرمایه‌گذار برای طرح ها خواهیم بود.

*ایده های خلاقانه نسل جوان می تواند اقتصاد کشور را نجات دهد


رضا حمیدی، عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد نیز از حضور در این جمع و شنیدن ایده ها و ارائه شجاعانه و مسلط دانش آموزان ابراز خرسندی کرد و گفت: این مهارتی که در ارائه و بیان ایده هایتان دارید، توان شما را در زندگی افزون تر می کند و بینش شما را نسبت به ظرفیت هایتان ارتقا می بخشد. نقاط قوت بالقوه ای در شخصیت هر فردی وجود دارد که به مدد آموزش ها تقویت و بالفعل می شود. بنابراین قدر این تغییر و تحول مثبت را بدانید. می توانید این اشتیاق، کنجکاوی و تکاپویی که دارید را برای کمک به ما صنعتگران به کار بگیرید و ایده های خلاقانه شما، بستر اتفاقات خوبی باشد.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین بخش های تولید، عرصه فروش و توزیع محصولات است، افزود: رصد کنید و ببینید که صنعتگر با چه چالشی رو به روست، کارگر از چه مشکلی رنج می برد، مصرف کننده چه نیاز و تقاضایی دارد و ایده هایتان را در مسیر پاسخگویی به این تقاضاها هدایت کنید. بر این باورم که موفقیت شما جوانان و نوجوانان به معنای کامیابی بخش صنعت و تولید ماست. هر چه شما بیشتر توفیق پیدا کنید، محصول ایرانی، بازار بهتر و مصرف کننده بیشتری خواهد داشت. ایده های شما می تواند به اقتصاد کشور مدد برساند و از این منظر، شما در جبهه اقتصاد به مثابه یک سرباز انجام وظیفه کرده اید.
حمیدی در بخش دیگری از سخنانش به علت ورود خود به چهار عرصه تولید فرش ماشینی، چرم، نان صنعتی و حوله گفت: سرآغاز حرکت من در هر کدام از این عرصه ها، ریشه در وطن‌پرستی‌ام داشت. دوست نداشتم بازار در انحصار کالای خارجی باشد، پس به تولید روی آوردم. زمانی که کار تولید را در کارخانه «فرش مشهد» پایه گذاشتم؛ بیش از 98 درصد فرش ماشینی در ایران از بلژیک و ترکیه وارد می شد؛ در آن برهه مطلع شدم که بلژیکی ها نقشه های فرش اجداد ما را می برند و با آن ها محصول برای بازار ایران تولید می کنند. در صنعت چرم هم اوضاع همین بود. ایران بهترین پوست گوسفند را دارد اما آن روزها، بخش دشوار پاکسازی چرم در ایران انجام می گرفت و سهم کارگر ایتالیایی و ترکیه‌ای چرم پاک شده ایرانی بود که با آن محصولاتی به نام برندهای خودشان می ساختند. خلاصه با خودم فکر کردم چرا ظرفیت داخلی‌مان نباید به ایجاد اشتغال برای کارگر ایرانی بدل شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد خاطرنشان کرد: در صنعت نان ماشینی؛ بررسی کردم که در نانوایی سنتی 18 درصد آرد ضایع می شود و به همین خاطر وارد این عرصه شدم تا فناوری را به مدد بگیرم و مسیر تولید را اصلاح کنم.
وی دلیل حضور خود در صنعت حوله را جلوگیری از واردات حوله از ترکیه دانست و افزود: اکنون 80 درصد حوله تولیدی کارخانه من صادر می شود.


*9 هفته آموزش مهارت های پایه کارآفرینی

اما تیموری، دبیر اجرایی فرهنگستان کارآفرینی و نوآوری دانش‌آموزی نیز در بخشی از این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و توضیح داد: در آزمون هایی که برای ورود به فرهنگستان طراحی کرده بودیم، ۱۴۰ دانش آموز شرکت کردند و در نهایت 54 نفر پذیرش شدند.
وی ادامه داد: برنامه های فرهنگستان در ۹ هفته اجرا شد و مهارت های پایه کارآفرینی همچون نحوه ارتباط موثر و مدیریت زمان آموزش داده شد. در خلال برگزاری دوره، شرکت کنندگان با بعضی کارآفرینان دیدار کرده و از بعضی واحدهای تولیدی موفق استان بازدید نمودند.
این گزارش حاکیست؛ در پایان این برنامه دانش آموزان گواهی حضور، لوح سپاس و نشان ویژه فرهنگستان رات دریافت کردند و پس از انجام داوری ها، طرح‌های «فودچارتر»، «مستر کوئزشن» و «خیاط شهر» به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند و جوایر نقدی تعیین شده را دریافت نمودند.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی