انرژی پاک در چرخه اقتصاد شهر

انرژی پاک در چرخه اقتصاد شهر
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : يک شنبه ، 11 مهر 1400

انرژی پاک در چرخه اقتصاد شهر

 هرچند در دهه های اخیر توسعه شهرها و افزایش حجم آلودگی هوا سبب شده است برنامه ریزان شهری توجه به انرژی های نو و تجدیدپذیر را در دستورکار قرار دهند، بروز مشکلات در تامین برق در تابستان امسال سبب شد بر این موضوع بیشتر تاکید شود. کارشناسان اقتصادی معتقدند که توسعه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر ضمن کاهش آلودگی هوا در شهرها با تضمین تامین پایدار انرژی، بسترهای رشد و توسعه اقتصادی شهرها را هم فراهم می آورد. اهمیت و ضرورت توجه به استفاده از انرژی های نو ازجمله موضوعاتی است که مورد توجه سیدعبدا... ارجائی، شهردار مشهد قرار گرفته است. بر این اساس یکی از برنامه های وی برای اداره مشهد «افزایش سهم استفاده از انرژی های نو و تجدیدپذیر» بوده و همواره بر گسترش آن‌ها تاکید کرده است.
تاکید شهردار مشهد بر این موضوع، واکنش مثبت فعالان بخش خصوصی را به دنبال داشته است، به طوری که آن ها معتقدند تحقق این امر می تواند پیامدهای مثبت زیادی برای اقتصاد مشهد داشته باشد.


توانمندسازی حاشیه شهر با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر
در همین زمینه رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در گفت وگو با شهرآرا با بیان اینکه خشک سالی و کاهش بارندگی ها و ازطرفی افزایش تقاضا برای انرژی سبب ایجاد مشکلاتی در تامین برق شده است، می گوید: یکی از راهکارهای تامین برق، توسعه استفاده از انرژی های نو و تجدیدپذیر است. باید این مسئله را درنظر گرفت که بعد از اتمام شیوع کرونا و افزایش سفرها، تقاضا برای انرژی در مشهد افزایش می یابد و همین مسئله ممکن است مشکل کمبود برق در این شهر را تشدید کند، از این رو باید از هم اکنون تلاش کرد با توسعه انرژی های نو، بخشی از مشکلات پیش رو را حل کرد.
علی اکبر لبافی می افزاید: باتوجه به ظرفیت های موجود، می توان احداث نیروگاه پنج کیلوواتی خورشیدی در شهر را در دستورکار قرار داد. خانواده ها می توانند با ایجاد این نیروگاه ها ضمن اینکه انرژی خود را تامین می کنند، برق مازاد تولیدی را نیز به دولت بفروشند. علاوه بر این می توان این نیروگاه ها را در حاشیه شهرها احداث کرد. برآوردها نشان می دهد که چنین کاری سبب می شود خانواده هایی که در مناطق حاشیه شهر زندگی می کنند، بتوانند ماهانه دست کم یک میلیون و500هزار تومان با نرخ فعلی خرید برق تضمینی درآمد داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی از برنامه های شهردار مشهد افزایش سهم استفاده از انرژی های نو و تجدیدپذیر است، می گوید: تحقق این امر سبب می شود حجم زیادی از آلودگی ها در شهر کاهش بیابد. این کار علاوه بر اینکه به سلامت شهروندان مشهدی کمک می کند، امکان رشد اقتصادی مشهد به دلیل دستیابی به انرژی پایدار را هم فراهم می کند. علاوه بر این باتوجه به اینکه شهرداری دارای ساختمان های مختلفی است، پیش قدم شدنش در استفاده از انرژی های نو و تجدیدپذیر می تواند سبب شود که این نهاد با تضمین دسترسی به انرژی پایدار، اختلال در خدمت رسانی به شهروندان را کاهش دهد و سهمی در کاهش آلودگی هوای شهر داشته باشد.


حمایت فعالان بخش خصوصی
رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق خراسان‎ رضوی نیز در گفت وگو با شهرآرا با بیان اینکه حمایت شهردار از توسعه انرژی های پاک و تجدیدشونده جای قدردانی دارد و فعالان بخش خصوصی از این سیاست مدیریت شهری حمایت می کنند، می گوید: مشهد به عنوان دومین کلان شهر ایران علاوه بر اینکه جمعیت زیادی دارد، هرساله پذیرای چندین میلیون زائر است. همین مسئله سبب می شود که میزان تقاضا برای انرژی در این شهر افزایش درخورتوجهی داشته باشد. بدیهی است که در چنین شرایطی اگر بخواهیم انرژی مورد نیاز را از طریق سوخت های فسیلی تامین کنیم، به تشدید آلودگی ها و پیامدهای آن در شهر منجر می شود. بر این اساس یکی از بهترین راهکارها برای دسترسی به انرژی پایدار، توسعه انرژی های تجدیدپذیر در شهر است.حسن سویزی می افزاید: ورود شهرداری به عرصه گسترش انرژی های تجدیدپذیر، می تواند بسترهای لازم برای توسعه استفاده شهروندان مشهدی از این نوع انرژی ها را فراهم کند. این کار علاوه بر اثرات خوبی که برای محیط زیست شهر دارد، کمک بزرگی به مشاغلی می کند که در این حوزه فعال هستند. وی با تاکید بر اینکه مصرف انرژی های فسیلی علت اصلی آلودگی هوا در شهرهاست، بیان می کند: استفاده از انرژی های تجدیدپذیر موجب کاهش آلودگی هوا و کاهش وابستگی به نفت و همچنین حفظ محیط زیست می شود. وی تاکید می کند: اکنون سهم استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در برخی کشورها به 20 تا 30درصد می رسد اما در کشور ما این میزان کمتر از یک درصد است که باتوجه به ظرفیت های ایران، می توان سهم استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را به میزان درخورتوجهی افزایش داد.


تامین انرژی موردنیاز
همچنین رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان خراسان‎ رضوی ضمن استقبال از ورود مدیریت شهری به حوزه توسعه انرژی های نو و تجدیدپذیر در گفت وگو با شهرآرا می گوید: در چند وقت اخیر تقاضا برای انرژی در کشور و ازجمله مشهد افزایش یافته است. اگر بخواهیم از طریق سوخت های فسیلی میزان تامین انرژی را افزایش دهیم، به افزایش آلودگی هوا دامن می زند. بر این اساس در شرایطی که میزان تقاضا برای انرژی درحال افزایش است، بهترین راهکار برای دسترسی پایدار به انرژی در شهرها، حرکت به سوی انرژی های نو و تجدیدپذیر است.
مهدی مدنی می افزاید: باید استفاده از انرژی های پاک در تمامی شهرهای کشور توسعه یابد. شهرداری ها می توانند با استفاده از انرژی های پاک، بسترهای شکوفایی انرژی تجدیدپذیر در کشور را فراهم کنند. وی تاکید می کند: مشکل توسعه به کارگیری انرژی های تجدیدپذیر، سرمایه گذاری اولیه مورد نیاز است. دولت باید با حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی، زمینه توسعه انرژی های نو را مهیا کند؛ چون این فرایند با کاهش هزینه ها در بلندمدت و ایجاد فرصت های شغلی و کاهش آلودگی هوا به نفع اقتصادکشور است.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی