اهمیت تقویت جایگاه و اثرگذاری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با هدف کمک به بهبود محیط کسب و کار

اهمیت تقویت جایگاه و اثرگذاری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با هدف کمک به بهبود محیط کسب و کار
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : دوشنبه ، 08 دي 1399

رئیس دبیرخانه شورای گفتگوی خراسان رضوی تشریح کرد

اهمیت تقویت جایگاه و اثرگذاری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با هدف کمک به بهبود محیط کسب و کار

رئیس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی درباره اهداف شکل گیری این شورا می‌گوید: شورای گفتگو به موجب ماده ۷۵ قانون برنامه پنجم توسعه کشور از ابتدای سال ۱۳۹۰ تشکیل شد و به موجب بند الف ماده ۱۱ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب بهمن ماه ۱۳۹۰ موظف شد در جهت بهبود محیط کسب و کار در اصلاح، حذف یا وضع مقررات یا رویه‌های اجرایی به متولیان مربوطه پیشنهاد داده و توافقاتی بین بخش خصوصی و دولتی ایجاد کند و به هم افزایی و بهبود محیط کسب و کار کمک نماید.

علی اکبر لبافی می‌افزاید: در همین ارتباط، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز تشکیل و سالانه جلسات متعددی در قالب گروه‌های کارشناسی دبیرخانه شورا و شورای گفتگو به ریاست استاندار و دبیری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و با حضور مقامات قضایی، مجلس، دولت، نمایندگان بخش خصوصی و ستادی برگزار می‌کند. این ساختار دارای اهمیت ویژه ای بوده و از این منظر جایگاه و اثرگذاری آن، نظر به تجاربی که تا به امروز حاصل آمده، باید تقویت شود.

لبافی درباره چند و چون ارزیابی شوراهای گفتگوی استانی اظهار می‌کند: همه ساله وزارت کشور در دو نوبتِ پایان نیمه اول سال و نیمه دوم، ارزیابی شورای گفتگوی استانها را انجام می‌دهد؛ این ارزیابی در قالب شاخص‌های مختلف از جمله: برگزاری جلسات شورا بر اساس تقویم جلسات که در ابتدای هر سال و در اولین جلسه شورا به تصویب اعضا می‌رسد، انطباق تصمیمات با مأموریت‌های شورا، بررسی‌های کارشناسی دقیق موضوعات، فراگیر بودن موضوعات به لحاظ پوشش های ملی و استانی و... است و طی نامه‌ای با امضای وزیر کشور به رئیس جمهور ارسال و برای تمامی استانداران و روسای اتاق‌های بازرگانی ارسال می‌شود.

وی تاکید می‌کند: استان خراسان رضوی طی چند سال اخیر به لحاظ ارزیابی وزارت کشور، همواره جزو اولین‌ها در بین شوراهای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بوده است.

لبافی درباره رتبه بندی نیمه نخست امسال خاطرنشان می‌کند: در ارزیابی اخیری که وزارت کشور برای نیمه اول سال ۱۳۹۹ انجام داد، در گروه بندی عملکرد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نیمه نخست امسال، شورای گفت‌وگوی استان خراسان رضوی در جایگاه استان گروه اول و در دامنه امتیاز بین ۸۰ تا ۱۰۰ قرار گرفت و در ارزیابی های گروه اول، شایسته و در حد انتظار اما در رتبه بندی بین استانها در رتبه دوم قرار گرفت؛ هر چند انتظار داشتیم کماکان همان رتبه اول را داشته باشیم زیرا استان ما همواره به لحاظ طرح موضوعات اثرگذار و با اهمیت ملی و کارشناسی شده در همه شاخص ها رتبه اول و برتر بوده است ولی به لحاظ برگزاری جلسات نتوانسته است برابر برنامه زمانبندی انجام شده در ابتدای سال، اقدام کند.

وی ادامه می‌دهد: در نیمه دوم سال با تغییرات مدیریتی صورت گرفته و عدم برگزاری جلسات بر اساس تقویم طراحی شده، انتظار قرار گرفتن شورای استان در رتبه های برتر را نداریم. البته از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۳۰ جلسه دبیرخانه شورای گفت‌وگو برگزار شده و موضوعات آماده طرح در شورا می باشد.

لبافی درباره مهمترین موضوعات بررسی شده در دبیرخانه می‌گوید: مصوبات شورای گفتگوی خراسان رضوی هم موضوعات استانی و هم ملی است که در شورای مرکز مطرح می‌شود؛ از جمله این موضوعات می‌توان به برداشت‌های سلیقه‌ای از قوانین و مقررات، موضوعات مربوط به کرونا و پژوهش انجام شده در این خصوص و پیشنهاد به شورای ملی و مسئولان ملی کشور و استان خراسان رضوی، موضوعات مربوط به طرح توسعه شهرک‌های صنعتی و واحدها، ریل و خطوط ارتباطی میسر، موضوعات مربوط به نظام صنفی کشاورزی، موانع و مشکلات مربوط به ۵ شهرک صنفی حوزه اصناف، موضوعات حوزه بیمه‌ای و تامین اجتماعی کشتارگاه‌ها، کارخانجات سیمان و... اشاره کرد.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی