عملکرد حوزه اقتصادی فیروزه قوی تر از شهرستان‌های همجوار است

عملکرد حوزه اقتصادی فیروزه قوی تر از شهرستان‌های همجوار است
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : چهارشنبه ، 14 خرداد 1399

دبیر نهاد مردمی‌اقتصاد مقاومتی استان خراسان‌رضوی:
عملکرد حوزه اقتصادی فیروزه قوی تر از شهرستان‌های همجوار است

دبیر نهاد مردمی‌اقتصاد مقاومتی استان خراسان‌رضوی از عملکرد موفق و قابل قبول شهرستان فیروزه در حوزه اقتصادی نسبت به شهرستان های همجوار خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور ، علی اکبر لبافی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان فیروزه و بررسی عملکرد معین‌های اقتصادی و فرهنگی این شهرستان در الگوی مثلث توسعه اقتصادی گفت: معین های اقتصادی و فرهنگی این شهرستان با توجه به ارزیابی های صورت گرفته نه تنها مطلوب و قابل قبول بوده بلکه به مراتب عملکرد اقتصادی این شهرستان نسبت به نیشابور بهتر، قابل توجه و تقدیر است و ۹ معین این شهرستان با حمایت های همه جانبه فرماندار، علیرغم محرومیت این منطقه توانسته اند، پروژه های خوبی تعریف و در نقاط مختلف شهرستان اجرا کنند.

وی با بیان اینکه فضای تعاملی خوبی بین اضلاع مثلث وجود دارد و توانسته در کنار زحمات معین ها، دست آوردهای خوبی را برای مردم شهرستان در زمینه رفع بیکاری و اشتغالزایی به ارمغان آورد، افزود: فیروزه با وجود اینکه در بستر خوب توسعه قرار دارد یکی از شهرستان‌های تقریبا محروم بوده و زیرساخت‌های آن کمتر رویکرد توسعه‌ای پیدا کرده و نرخ بیکاری که یکی از شاخصه‌‌های اساسی در توسعه اقتصادی است در استان ۹ و در فیروزه ۱۲ درصد است.

وی با اشاره به اینکه این وضعیت طبیعی است‌ که رسوب سپرده‌ها و سرمایه‌های مردم کمتر اتفاق بیفتد و باید به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد، اظهار داشت: تا قبل از تحریم‌ها سالیانه ۵۰ میلیارد دلار نفت و گاز، ۲۵ میلیارد دلار پتروشیمی می فروختیم و همین میزان صادرات از بخش خصوصی داشتیم اما امروز تکیه بر فروش نفت و منابع طبیعی تمام شده است.

وی ادامه داد: اما در حال حاضر اگر نفتی هم فروخته می‌شود حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزانتر فروخته می‌شود و در حوزه پتروشیمی و صادرات بخش خصوصی همین مشکلات را داریم و تنها راهی که برایمان می‌ماند تکیه و تاکید بر اقتصاد مقاومتی است همانطور که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره شده است.

دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی استان با تاکید بر اینکه قوانین مالیاتی، بیمه‌ای، دیوار بزرگ‌ بانکی، دیدگاه‌های فرهنگی و برخی رفتارهای موجود در دستگاه‌های اجرایی مانع توسعه بخش خصوصی است، تصریح کرد: با این قوانین امکان‌توسعه فراهم‌ نیست و اضلاع مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی قوانین را در این حوزه تلطیف می‌کنند تا با همکاری امام جمعه، فرماندار، رئیس دادگستری و نمایندگان امکان سرمایه‌گذاری در منطقه فراهم شود.

لبافی خاطرنشان کرد: این مدل احیای مسئولیت‌‌های اجتماعی است و در دنیا بنگاه‌های اقتصادی نسبت به افرادی که پیرامون آن زندگی می‌کنند مسئولیت‌هایی دارد و این بدان معنا است که کسب و کارهای اطراف بنگاه اقتصادی توسعه پیدا کند و راز پایداری بنگاه‌های اقتصادی و ماندنشان در چرخه اقتصادی راضی کردن و توانمندسازی افراد پیرامون آن است.

وی اذعان داشت: در خواف با مشارکت دانشگاه تهران قرادادی به میزان ۷۰۰ میلیارد ریال با معدن سنگان بسته شده که اغلب آن با استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری در درون بانک‌ و با اعتبار بنگاه اقتصادی است در حالیکه طبق گزارش‌های ارائه شده فولاد خراسان چندان در این مدل حضور ندارد و در زمان مدیر عامل قبلی فولاد خراسان قرار بود از محل اعتبارش منابع تکمیل یکصد واحد نیمه‌تمام را که دچار مشکل مالی هستند تامین کند.

فرماندار فیروزه نیز با بیان اینکه این شهرستان در حوزه عملکرد اشتغال رتبه هفتم را در استان دارد، گفت: میزان اعتبار اختصاص یافته به فیروزه در زمینه اشتغال‌زایی ۷۰ میلیارد ریال بوده که بیش از ۲ برابر این میزان جذب شده و فیروزه در حوزه جذب ۱۶۷ میلیارد ریال اعتبار و ایجاد اشتغال برای ۶۲۹ نفر در این‌حوزه‌ها به ترتیب رتبه ۱۴ و ۱۳ را در استان دارد.

ابوالفضل حکیم‌ پور نیز افزود: در حوزه تسهیلات مشاغل خانگی هم شهرستان فیروزه با جذب ٣ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار و ایجاد اشتغال برای ۲۲ نفر رتبه نهم استاندار دارد.

وی اظهار داشت: در مجموع در حوزه عملکرد اشتغال فیروزه بر اساس گزارش اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی رتبه هفتم استان را فیروزه به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه طی این‌ مدت جهاد کشاورزی ۱۸ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده تصریح کرد: از سال گذشته با پرداخت ۳۸ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال در فیروزه زمینه اشتغال برای ۱۵۰ نفر فراهم شد و ۹۳۱ طرح با اعتبار ۱۰۱ میلیارد تومان به سایر دستگاه‌های ارسال شد.

حکیم پور اعلام کرد: نرخ بیکاری در شهرستان فیروزه ۱۲ و نیم درصد است که این‌ میزان بالغ بر یک‌ هزار و ۵۰۰ نفر بیکار در این شهرستان می‌شود که با اجرای طرح‌های اشتغال‌‌زائی هیچ بیکاری در فیروزه وجود نخواهد داشت.

وی ادامه داد: در حوزه معین های اقتصادی فیروزه ۴۲ طرح با پیش‌بینی اشتغال‌زائی برای ۹۰۶ نفر اعلام شد که از این میزان تاکنون اشتغال‌زایی برای ۲۵۶ نفر محقق شده و در این چارچوب یکسری مشاغل فصلی و سالانه نیز زمینه اشتغال بالغ بر ۲۰۰ نفر را فراهم کرد و ۲۶ اقدام فرهنگی هم توسط معین‌ های اقتصادی فیروزه انجام شده است.

حکیم پور بیان کرد: از مجتمع فولاد خراسان نیز با توجه به توان‌ گردش مالی این‌ مجتمع انتظار می‌رود بتوانیم برای توانمند سازی جوامع محلی و ارائه برنامه‌های آموزشی استفاده کنیم که در زمان مدیریت قبلی و همینطور در مدیریت فعلی هم اراده زیادی در این خصوص به چشم نمی خورد که البته در این‌ چارچوب چند طرح محوری در فیروزه برای استفاده از توان فولاد شروع شده است.

وی یادآور شد: هر چند توان اقتصادی شهرستان فیروزه برای حضور معین‌ های اقتصادی از استعداد بالایی برخوردار نیست اما طی این مدت کارهایی که انجام شده با همین‌ توان‌کم قابل توجه و ارزنده بوده است، اجرای طرح شهرک‌ مسکونی فولاد با ظرفیت بالغ بر ۴۰۰ خانوار موجب توسعه و رونق منطقه بوده و بسیار برای فیروزه حائز اهمیت است.

وی اعلام کرد: از ۱۷ مرداد ماه امسال هم طرح واگذاری ناحیه صنعتی کمال‌الملک آغاز می‌شود و زمین‌های همه ۱۶ واحدی که برای این‌ ناحیه مجوزشان صادر شده بود به طور کامل واگذار می‌شود همچنین طرح ناحیه صنعتی طاغنکوه هم در مرحله کارگروه امور زیربنایی است و در هفته دولت کلنگ احداث آن زده می‌شود و هم‌اکنون مراحل صدور مجوز برای استقرار مجتمع ذوب فلزات در این منطقه در جریان است.

حکیم پور در خصوص حوزه اشتغال گفت: طرح ایجاد بازارچه دائمی اشتغال برای بانوان‌ و شرکت‌های نوپا در فیروزه به طور جدی در دستور کار قرار دارد و زمین آن اختصاص پیدا کرده که پیشنهاد مشارکت فولاد خراسان هم در این طرح داده شد.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی