رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان مطرح کرد: ظرفیت ترکمنستان برای حضور شرکت های دانش بنیان حوزه انرژی خراسان

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان مطرح کرد:  ظرفیت ترکمنستان برای حضور شرکت های دانش بنیان حوزه انرژی خراسان
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : پنج شنبه ، 18 دي 1399

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان مطرح کرد:

ظرفیت ترکمنستان برای حضور شرکت های دانش بنیان حوزه انرژی خراسان

 

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: پالایشگاه‌های کشور ترکمنستان متقاضی دستاوردهای شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان در زمینه صنایع نفت و گاز هستند و صاحبان این دانش و نوآوری می‌توانند بازار خوبی برای محصولات خود در کشور ترکمنستان فراهم آورند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ «مجید محمدنژاد » در بازدید از پارک علم و فناوری خراسان و در نشستی با مدیران آن افزود: رشد و پیشرفت شرکت های دانش بنیان و فناور این پارک باعث افتخار و مباهات هر ایرانی است اما این میزان رشد و توانمندی ایرانی‌ها در عرصه نوآوری، مغفول مانده و باید زمینه معرفی آن به دنیا بیش از پیش فراهم شود.

وی بیان کرد: پارلمان بخش خصوصی استان تاکیدی جدی نسبت به حمایت از شرکته ای دانش بنیان و فناور به منظور تجاری سازی این محصولات و معرفی آن ها به بازارهای بین‌المللی دارد.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با اشاره به الحاق ایران به موافقتنامه اوراسیا گفت: راه ورود به کشورهای اوراسیا از ترکمنستان می‌گذرد و مشتری محصولات پالایشگاه‌های ترکمنستان کشورهای مختلف جهان هستند و در مجموع ظرفیت های مطلوبی در بازار این کشور برای عرضه این محصولات فراهم است.

محمدنژاد افزود: از آنجا که شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان رضوی به توفیقات موثری در حوزه صنایع نفت و گاز دست یافته‌اند، پالایشگاه‌های آن کشور می‌توانند فرصت مناسبی برای دست یافتن شرکت های مذکور به یک بازار بین‌المللی فراهم آورند.

وی اظهار داشت: به دلیل وجود تحریم‌ها، ورود ایران به زنجیره فروش در عرصه بین المللی دشوار شده است اما بسیاری از شرکت های دانش بنیان اقدام به راه‌اندازی دفاتری در کشورهای خارجی کرده‌اند که این اقدام هرچند هزینه سرباری را به آنها تحمیل و قیمت تمام شده کالایشان را قدری افزایش داده اما بهترین فرصت برای جذب مشتری در عرصه بین‌المللی است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: خوشبختانه رویکرد سفیر ایران در ترکمنستان نیز اقتصادی و حمایت از شرکت های فعال و دانش ایرانی است و در جهت بسترسازی برای حضور شرکت های اقتصادی در بازار ترکمنستان تلاش می‌کند.

محمدنژاد از برپایی نمایشگاه مجازی ویژه کالاها و ظرفیت های شرکتهای ایرانی در ترکمنستان خبر داد و گفت: از شرکت های دانش بنیان و فناور پارک علم و فناوری خراسان دعوت می‌شود در این نمایشگاه و رویدادهای مشابه در ترکمنستان حضور پُررنگی داشته باشند.

* لزوم فرصت سازی برای واحدهای دانش بنیان در ترکمنستان

رئیس پارک علم و فناوری خراسان نیز در این نشست گفت: پارک ها با هدف توانمندسازی اقتصادی و ثروت آفرینی از علم مبتنی بر رویکرد داخلی و بین المللی در سراسر ایران شکل گرفته‌اند و وظیفه آن ها جذب و پذیرش واحدهای فناور و ارائه خدمات به آنهاست.

رضا قنبری افزود: یکی از خدمات پارک علم و فناوری ایجاد زمینه لازم برای انجام فعالیت های مشترک بین واحدهای فناور داخلی و خارجی و حوزه بین المللی است.

وی اظهار داشت: پارک علم و فناوری خراسان علاوه بر مشهد دارای سه مرکز رشد اقماری در نیشابور، گناباد و سبزوار است و 341 شرکت دانش بنیان و فناور را مدیریت می‌کند که از این تعداد 90 واحد دانش بنیان و باقی آن فناور هستند.

وی بیان کرد: پارک علم و فناوری خراسان برای بیش از چهار هزار و 700 نفر در خراسان رضوی شغل ایجاد کرده و متوسط سنی شاغلین آن کمتر از 30 سال است و 80 درصد از آن ها دارای مدرک کارشناسی و تحصیلات تکمیلی هستند.

رییس پارک علم و فناوری خراسان گفت: زمینه فعالیت شرکت های دانش بنیان و فناور در این پارک حوزه‌های ICT، ماشین آلات، برق و الکترونیک، مدیریت انرژی، نفت گاز و پتروشیمی، هوشمندسازی، مواد معدنی و شیمی، پلیمر و تجهیزات پزشکی، کشاورزی و صنایع غذایی، فناوریهای فرهنگی و صنایع خلاق است.

قنبری افزود: خدمات ارائه شده از سوی پارک علم و فناوری به شرکت های دانش بنیان و فناور شامل آموزش و مشاوره، مالکیت فکری، توسعه صادرات، تامین اعتبار و سرمایه جذب کردن برای شرکت ها، خدمات نمایشگاهی در عرصه ملی و بین المللی، اعزام شرکتها برای گذراندن دوره‌های بین المللی، توسعه بازار و یک سری خدمات عمومی است.

وی برخورداری از مجتمع آزمایشگاهی کامل، صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان و فناور به کشورهای مختلف، خصوصی بودن شرکتها، نوآور بودن و برخورداری از تکنیک حل مساله را از مزیتهای پارک علم و فناوری خراسان برشمرد.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: شرکتهای دانش بنیان و فناور بسیار چابک هستند اما به دلیل نبود ارتباطات موثر با کشورهای مختلف، تجارت بین المللی بیشتر به سمت خام فروشی سوق یافته و بازارهای زیادی در این زمینه از دست رفته است.

قنبری با بیان اینکه اقتصاد 80 میلیونی ایران برای حوزه نوآوری کوچک است، افزود: در دوره تحریم‌های اقتصادی، اعتماد دولت به حوزه نوآوری و فناور به شدت افزایش یافته و تعداد شرکت های دانش بنیان کشور از 50  مورد در سال 1392 به پنج هزار و 600 شرکت در سال جاری رسیده است.

وی ادامه داد: 9 هزار واحد فناور نیز در ایران فعال هستند که یک سوم آنها در پارک علم و فناوری خراسان مستقر می‌باشند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: از 30 شرکت دانش بنیان شاخص و برتر کشور، دو شرکت از این پارک در زمینه تولید "پره‌های موتور عایق" در صنعت نفت و گاز و "طراحی سیستم کنترل و برنامه‌ریزی" در عرصه اتوماسیون صنعتی جزو شرکت های برتر بودند.

قنبری افزود: پالایشگاه‌های برای دو شرکت مزبور که در زمینه انرژی و صنایع خلاق فعالیت دارند، یک فرصت استثنایی است که می‌توان این فرصت را در داخل و خارج از کشور برای آنها ایجاد کرد.

وی بیان کرد: در مجموع پارک علم و فناوری خراسان و حوزه صنعت خراسان رضوی می‌توانند در حوزه انرژی و صنایع خلاق با کشورهای دیگر از جمله ترکمنستان فعالیت مشترک داشته و در آن کشورها بازاری برای محصولات خود ایجاد کنند.

قنبری افزود: وجود پارک علم و فناوری و سیاست های مترتب بر آن، فرصت بسیار خوبی برای استقرار شرکت ها، سرمایه‌گذاران و شتاب دهنده های خارجی است که این مهم می‌تواند مدنظر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان قرار گیرد.

گفتنی است، رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان از دو واحد دانش بنیان "کاوش صنعت" و "آهار" مستقر در پارک علم و فناوری خراسان و فعال در زمینه انرژی و اتوماسیون صنعتی دیدن کرد.

 

دفتر کشاورزی

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی