تلاش ایران و افغانستان برای بهبود تراز تجاری و رشد سرمایه گذاری متقابل

تلاش ایران و افغانستان برای بهبود تراز تجاری و رشد سرمایه گذاری متقابل
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : پنج شنبه ، 18 دي 1399

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خبر داد:

تلاش ایران و افغانستان برای بهبود تراز تجاری و رشد سرمایه گذاری متقابل

 

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، از تلاش ایران و افغانستان برای بهبود تراز تجاری دو کشور و توجه به ظرفیت های جدید سرمایه گذاری دو همسایه خبر داد.

به گزارش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ علی غفوری مقدم در حاشیه کارگروه صنعت، معدن، تولید و سرمایه گذاری (ذیل چهارمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات باستان افغانستان) اظهار کرد: در این نشست طرفیت پیرامون طرح کشت فراسرزمینی در افغانستان به بحث و تبادل نظر پرداختند تا بخشی از محصولات کشاورزی ایران از بازار افغانستان تامین گردد. طرف افغان نیز در این زمینه اعلام آمادگی نمود تا از ظرفیت زمین های مستعد کشاورزی افغانستان برای کشت محصولاتی مانند چغندر (که ظرفیت کارخانجات قند ما را افزایش خواهد داد)، استفاده شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این تعرفه ترجیحی بیش از 15 قلم کالا به زودی به تصویب خواهد رسید و تحقق این مهم به بهبود تراز تجاری ما با کشور افغانستان کمک می کند.

این مقام مسئول یادآور شد: استفاده از ظرفیت راه آهن خواف_ هرات یکی از دیگر مواردی بود که در مذاکرات با طرف افغان مطرح شد. بهره برداری آزمایشی از این راه آهن انجام گرفته و در حال حاضر مراحل تکمیلی باند چهار آن نیز در دست اقدام است که اگر این مهم محقق شود می تواند در کاهش هزینه کالا از ایران به افغانستان و همین طور ترانزیت کالا به شدت موثر باشد. همچنین این خط راه آهن می تواند فراهم نمودن دسترسی ایران به کشورهای آسیای میانه به شدت تاثیر گذار باشد.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همچنین  مباحث خوبی پیرامون انرژی های تجدید پذیر اعم از انرژی خورشیدی، باد،  استفاده از ظرفیت معدن و بهره گیری از ظرفیت علمی و تکنولوژی ایران انجام گرفت و طرف افغان از انتقال تکنولوژی به کشورش استقبال کرد. البته کشور افغانستان در حوزه های خاص مانند پسماند و  بازیافت زباله دارای طرح هستند و مقرر گردید تا برنامه مشترکی میان طرفین تدوین گردد.

غفوری مقدم یادآور شد: در رابطه با سرمایه گذاری های مشترک نیز مقرر گردید تا دو کشور بسته ها و ظرفیت های سرمایه گذاری را تدوین نموده و اعلام نمایند. علاوه بر این تسهیلاتی که طرفین می توانند برای جذب سرمایه گذاری ایجاد کنند نیز باید مشخص گردد.

وی بیان کرد: همچنین در جمع بندی نهایی مقرر شد تا کمیته تولید، صنعت، سرمایه گذاری، کشاورزی به حوزه خدمات به ویژه خدمات فنی و مهندسی نیز ورود پیدا کند و از این پس به عنوان یک ساختار دائمی ذیل این کارگروه مشترک، فعالیت خود را ادامه دهد.

دفتر کشاورزی

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی