مسئولیت اجتماعی کارآفرینان نه یک پدیده که یک سنت
مسئولیت اجتماعی و لزوم توجه به آن در سازمانها و نهادهای مختلف بر کسی پوشده نیست. بسیاری از بزرگان و صاحبنظران بر این موضوع اتفاق نظر دارند و دستیابی به رشد و توسعه در سازمانها و بنگاه ها را در گرو ایفای مسئولیتهای اجتماعی میدانند. با نگاهی به وضعیت جهان درمییابیم که انسان امروز در معرض هجوم انواع بحرانهای زیست محیطی روزگار میگذراند. تغییرات جهانی وضعیت جوی نشان از بزرگترین چالشهای زیست محیطی در آیندهای نهچندان دور دارد.تأمین مسایل رفاهی، معیشتی و امنیتی میلیاردها انسان در سراسر جهان از جمله دغدغههایی هستند که توسط جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته شدهاند. امروزه لازم است تا حدی از رویکردهای صرفاً بازارمحور و متمرکز بر توسعه بازارهای مالی فاصله گرفته و خطمشیهایی را مکمل آن نماییم که دغدغههای اجتماعی را مورد توجه قرار میدهند. اهمیت توجه به مسئولیتهای اجتماعی سازمانها و تشکل ها به حدی رسیده است که هم اکنون به عنوان یکی از مؤلفهها و شاخصهای اصلی سنجش و رتبهبندی بنگاههای برتر برآورد میگردد.
*اتاق مشهد و مسوولیت اجتماعی
دغدغه مسوولیت های اجتماعی کارآفرینان ایرانی امر تازه ای نبوده و به درازای تاریخ این کشور ساخت کاروانسراها ، مدارس ، مساجد ، ابنیه، چاه و آبند گرفته تا کمک به نیازمندان وساخت سرپناه و کمک به سازمان های خیریه اقدامی مستمر به شمار می رفته است. خراسان بزرگ نیز با توجه به وجود بارگاه معنوی و پر برکت ثامن الحج (ع) پیشتاز نیکوکاری و نیک اندیشی بوده که بخش مهمی از گذشته تاکنون به عهده کارآفرینان نوع دوست و با ایمان می باشد . جمع کثیری از این نیکوکاران عضو اتاق مشهد بوده که به تنهایی و با صلاحدید خود به اشکال مختلف اقدام می کردند وعلاقمند به ارایه این خدمات در قالب کمک های هدفمند ودرون زا بوده بنابراین پیشنهاد آنها به هیت رییسه برای تاسیس تشکیلاتی منجر به اتخاذ تصمیمی راهبردی گردید
*اتاق مشهد و جامعه یاوری خراسان
از سال 1392 هیات رییسه اتاق مشهد به منظور هم افزایی و کمک های هوشمندانه فعالان اقتصادی برای توانمند سازی زیر ساختی مصوب نمود تا کمک های کارآفرینان در چارچوب تشکیلاتی قانونمند و ثبت شده هدایت گردد .
از آنجا که چنین تشکیلات خوشنامی از گذشته بوسیله افراد سرشناس و نیکوکاری چون مرحوم دکتر مجتبی کاشانی ، مهندس غلامحسین شافعی ، استاد عثمان محمدپرست ،مرحوم جواد شهرستانی و سایرافراد نیک اندیش از سال 1362 تاسیس شده بود و خدمات بسیاری در حوزه مدرسه سازی ، خانه ای بهداشت ،اورژانس جادهای و ساخت هنرستان های فنی و کتابخانه انجام گرفته بود با موافقت هیات رییسه جامعه یاوری این تشکیلات از اول دی ماه 1392 تحت پوشش اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی خراسان رضوی قرار گرفت . مشروح اقدامات جامعه باوری از آن تاریخ به شرح ذیل می باشد.