رییس اتاق بازر گانی مشهد: با وجود خوش‌بینی‌ها به صادرات مجدد انار ؛ آمریکا بازار یاقوت سرخ را از ایران ربود

رییس اتاق بازر گانی مشهد: با وجود خوش‌بینی‌ها به صادرات مجدد انار ؛ آمریکا بازار یاقوت سرخ را از ایران ربود
نویسنده خبر : تاریخ بارگذاری : 291

 رییس اتاق بازر گانی مشهد:با وجود خوش‌بینی‌ها به صادرات مجدد انار ؛ آمریکا بازار یاقوت سرخ را از ایران ربود
درحال حاضر ١٠ هزار و ۶٠٠ هکتار از باغات خراسان رضوی زیر کشت محصول انار است. باوجود اینکه سرمای شدید سال ١٣٨۶ باعث خسارت به باغات انار استان و توقف صادرات این محصول شده بود، براساس گفته نقیبی، مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی، میزان انار تولیدی در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ٢٠درصد افزایش خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری ٢١٠ هزار تن انار در این استان برداشت شود.
هم‌اکنون خراسان رضوی ازنظر میزان تولید انار رتبه سوم را در کشور داشته و در سال‌های گذشته نیز که صادرات این محصول پررونق بود، رتبه دوم صادرات کشور را داشته است. پیش‌‌بینی افزایش تولید انار و از طرفی بهبود روابط تجاری با کشورهای خاور دور مانند ژاپن و کره‌جنوبی که بیشترین خریدار انار ایران بوده‌اند، با اعلام این مطلب از سوی رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی که بازارهای ایران توسط آمریکا ربوده شده است، افزایش صادرات این محصول را در سال جاری با تردیدهایی مواجه کرده است.

هزینه تولید انار در ایران زیاد است
در این رابطه رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون از استان صادرات انار به کشورهای ژاپن و کره‌جنوبی نداشته‌ایم، گفت: بعد از سرمای سال ٨۶ و خسارات شدیدی که به باغات انار کشور وارد آمد، صادرات این محصول متوقف شد.
غلامحسین شافعی افزود:در فاصله این سال‌ها آمریکا سعی کرد تا جای ایران را در بازارهای این کشورها بگیرد، این مسئله باعث شده تا هم‌اکنون بازار انار این کشورها در اختیار انارآمریکایی قراربگیرد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه هزینه تمام شده تولید انار در ایران زیاد است،گفت: انار ایرانی درمقایسه با نمونه‌های مشابه خارجی خود ٢۵درصد گران‌تر تمام می‌‌شود، این مسئله باعث شده تا نتوانیم با محصولات سایر کشورها رقابت کنیم.
شافعی درنظرگرفتن مشوق‌های صادراتی و حمایت از کشاورزان را ازجمله مسائلی برشمرد که می‌تواند باعث بازگشت ایران به بازار جهانی صادرات یاقوت سرخ شود.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی تصریح کرد:در سال ٨۶ و بعد از سرمازدگی، پیشنهاد دادم که انار از افغانستان خریداری و صادرکنیم تا بازارهای صادراتی را از دست ندهیم اما به‌دلیل مشکلات قرنطینه این پیشنهاد عملی نشد، مسئله‌ای که باعث شده تا امروز بازارهای خود را از
دست بدهیم.
وی با اشاره به مشکلات افزود: سیستم حمل و نقل ایران ضعیف است و نیاز به کانتینرهای یخچالی برای صادرات انار است چون این میوه ها باید در یخچال با دمای کنترل شده صادر شود و نبود این کانتینرها موجب اجاره کانتینرهای خارجی و پرداخت هزینه های سنگین آن می شود .

در بازارهای جهانی، انار ایرانی متقاضی ندارد
نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی نیز با بیان اینکه بازار انار به‌دلیل وقفه چندساله از دست رفته است، گفت:باید برای صادرات انار ریسک بکنیم چون هم‌اکنون در بازارهای جهانی انار ایرانی متقاضی ندارد.
زاهدپیشه افزود: هزینه‌های سربار باعث افزایش قیمت انار ایران درمقایسه با سایر کشورها شده است، به‌عنوان مثال هزینه حمل ونقل ما زیاد است و از طرفی دولت چون جایزه صادراتی به صادرکننده نمی‌دهد، نمی‌توانیم در کشورهای هدف بازایابی کنیم. وی تصریح کرد: در صورتی که هزینه‌های سربار کاهش یابد دوباره می‌توانیم بازارهای انار خود را
احیا کنیم.
زاهدپیشه ضمن رد مشکلات بهداشتی انار ایران گفت: محصول انار ما از نظرکیفیت مشکلی نداشته و قابلیت رقابت با محصولات سایر کشورها را دارد، با این حال مهم‌ترین بحث ما حضور فعال نداشتن در بازارهای جهانی در ٨سال گذشته است که این مسئله بازگشت به بازار را سخت
کرده است.
نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی ادامه داد : رقبای ما وقتی اقدام به صادرات می کنند حمایت می شوند و مشکل صادرات، گرفتن تسهیلات و مجوز را ندارند و این خود عامل بازدارنده از سرمایه‌گذاری و ادامه فعالیت است.

بررسی صادرات انار در وزارت جهاد کشاورزی
همچنین مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به کاهش صادرات انار در سال‌های گذشته گفت: به‌منظور بررسی راهکارهای افزایش صادرات انار از کشور، قرار است امروز جلسه‌ای در وزارت جهادکشاورزی برگزار کنیم. نقیبی افزود:در این جلسه به آسیب‌شناسی مشکلات صادرات انار پرداخته و روش‌های حمایت از صادرات بررسی می‌شود.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی