رسالت معین های اقتصادی؛ بسترسازی برای استفاده بهینه از منابع در استان است

رسالت معین های اقتصادی؛ بسترسازی برای استفاده بهینه از منابع در استان است
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : سه شنبه ، 24 ارديبهشت 1398

دبیر نهاد مردمی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی:

رسالت معین های اقتصادی؛ بسترسازی برای استفاده بهینه از منابع در استان است

 

دبیر نهاد مردمی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: یکی از چالش هایی که در حال حاضر استان ما با آن روبه روست، خروج قریب به 45درصد منابع از این خطه می باشد. از این منظر، یکی از رسالت های مهم فعالان اقتصادی فراهم آوردن بستری برای استفاده بهینه از منابع و نظارت بر این حوزه است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ علی اکبر لبافی در دومین جلسه نهاد مردمی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با معین‌های منطقه شش استان(شهرستان سبزوار) اظهار کرد: مسئولیت این نهاد، حمایت از معین های اقتصادی، شناسایی مشکلات پیش روی آن ها و تلاش برای رفع موانع است. مقرر است تا علاوه بر جلسات ماهیانه، به صورت هفتگی نیز با معین‌های مناطق دوازده‌گانه استان جلساتی داشته باشیم.

وی افزود:رویکردهای نظام برنامه‌ریزی ایران و تمرکز اداری آن باعث شده تا توجه لازم به مناطق مختلف و به ویژه روستاها انجام نگیرد و این امر آسیب‌هایی را رقم زده و توسعه متوازن را دشوار ساخته است. بپذیریم که لازمه پیشرفت عبور از شرایط موجود است. ما در کشور با بوروکراسی شدیدی مواجه هستیم که نمی توان به سادگی آن را سامان داد همچنین قوانین و مقرراتی وجود دارد که مخل کسب و کار و توسعه هستند. لذا لازمه کار این است که ما در قالب الگویی که به عنوان مثلث اقتصادی و فرهنگی توسط استاندار مطرح شد، از این مسائل عبور کنیم.

*ضرورت بهره جویی از فرصت توسعه در استان

دبیر نهاد مردمی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: رویکرد این مثلث توسعه اقتصادی؛ هم‌افزایی، همراهی و همسویی تمامی ارکان جامعه برای پیشرفت است و اضلاع این مثلث را مسئولان دستگاه های اجرایی و حاکمیتی، نمایندگان مجلس، کارآفرینان و سرمایه گذاران و رکن میانی آن نیز ائمه جمعه هستند. در چارچوب همگرایی این افراد است که مسیر پیشرفت هموار می شود. از سوی دیگر شرکت‌ها و کارآفرینان بحث توسعه را برعهده دارند.

وی نقبی به تجارب گذشته در این حوزه زد و عنوان کرد: در سال‌های گذشته نیز تلاش هایی برای کمک به توسعه متوازن به ویژه در شهرهای کوچک و روستاها صورت گرفت. این امر در قالب مراکز آموزش اشتغال، خود اشتغالی، مشاغل خانگی، تسهیلات خرد و زود بازده و... دنبال می شد اما در مجموع همه روش های مذکور متکی به نقش دولت بودند ولی در مدل فعلی ارکان مختلف درگیر می شوند و سرآمد آن ها نیز کارآفرینان و سرمایه گذارانی هستند که تجارب موفقی در این عرصه دارند.

لبافی خاطرنشان کرد: منابعی که در راستای تحقق توسعه می توانند به کار گرفته شوند، در دو سرفصل تعریف می شوند. اول اعتبارات دولتی هستند که در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی بوده و برآورد می شود حدود 600 میلیارد تومان در اختیار پروژه های عمرانی در استان قرار گیرد. بخش دیگر مربوط به مردم و منابع و سپرده‌های بانکی می شود که چیزی حدود 90 هزار میلیارد تومان سپرده بانکی در استان داریم. انتظار ما از معین این است که مصارف و منابع بانکی منطقه خود را شناسایی کرده و در هدایت آن ها به بخش های مولد و بهره گیری بهینه از ظرفیتشان همت بگمارند. لازمه این کار ارتباطگیری موثر با سیستم بانکی و ارکان موثر است.

 وی اضافه کرد: در حال حاضر دستگاه قضایی، نمایندگان مجلس، امامان جمعه و استاندار در کنار ما هستند تا در یک همراهی موثر به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. در این مدل قرار نیست که گرفتار دستگاه دولتی شویم. به طور کلی گام های مختلفی در فرآیند انجام وظایف و ماموریت‌های معین دنبال می‌شود؛ اولین آن مربوط به جمع آوری آمار و اطلاعات، گام دوم ایجاد زیر ساخت برای طرح مثلث توسعه در منطقه، گام سوم تعیین تکلیف اطلاعات جمع آوری شده و گام چهارم بحث اجرایی طرح‌ها، نظارت، بازرسی و افتتاح طرح‌هاست.

دبیر نهاد مردمی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی تصریح کرد: انتظار ما این است که از این فرصتی که در استان ایجاد شده نهایت بهره برداری صورت گیرد. معین های اقتصادی مسئول توسعه شهرستان، شکل‌دهنده صندوق‌های خرد و هدایتگر ساختارهای آموزشی هستند. حتی معین آموزشی باید با نگاهی جامع مشخص کند که مراکز دانشگاهی منطقه اش باید در پنج سال آینده در چه رشته هایی نیرو تربیت کنند.  از طرفی حدود 2400 دهیار در درون استان وجود دارند که به عنوان تسهیل‌گر همراه معین‌ها هستند.

*گام های آغازین معین های اقتصادی در شهرستان سبزوار

در ادامه این جلسه آخرین وضعیت اجرای‌طرح‌ها، پروژه‌ها، مطالعات و اقدامات عملیاتی معین های مربوطه مورد بحث قرار گرفت و پیشنهادات لازم از سوی آن ها عنوان شد.

حسین یوسفی، سرپرست شعب بانک صنعت و معدن استان خراسان رضوی و معین شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، داورزن وقوچان اظهار کرد: تاکنون انواع مشاغل خانگی مناسب برای خانم‌ها و آقایان، مشاغل حوزه کشاورزی، هنری، فعالیت های مرتبط با تولید و خدمات عمومی را شناسایی کرده‌ایم. در فاز بعد سراغ احصاء واحدهای تولیدی دارای مشکل، پروژه‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالا رفتیم و کارشناسان ما بر روی آن کار می‌کنند. همچنین طرح‌های فاقد اولویت، توجیه و خطر پذیر را نیز احضار کرده‌ایم و نهایتا جلساتی را نیز با دهیاران و کارآفرینان این مناطق داشتیم.

رضا داوودی‌فر، مدیر بازرگانی شرکت کابل خودرو سبزوار و معین محوریت این شهرستان نیز در ادامه گفت: ما هنور در گام های اولیه قرار داریم و سند توسعه شهرستان و طرحی که قرار است بر روی آن کار کنیم را دریافت کرده‌ایم. طرح مذکور مربوط به توسعه یدکی قطعات خودرو است و براساس آن می‌توان با ایجاد کارگاه‌های کوچک قطعاتی را توسط خانوارها مونتاژ و به بازار عرضه کرد. به زودی، نشستی نیز با کارآفرینان و قطعه سازان سبزوار خواهیم داشت.

 در ادامه حسین فیض آبادی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری سبزوار نیز تصریح کرد: در شهرستان سبزوار جلسات متعدی با مدیران و دبیران معرفی شده برگزار کردیم و اطلاعات و اسناد را در اختیار معین‌ها قرار دادیم و از تمامی دهیاران دعوت نمودیم و صحبتی با آنان داشتیم. همچنین در همین ماه یک دوره آموزشی نیز برگزار خواهد شد.

در بخش دیگری از این جلسه سبحان زمان آبادی، مدیر بازرگانی شرکت مزرعه مروارید، معین بخش مرکزی شهرستان سبزوار، عنوان کرد: اسناد توسعه ای ر دریافت کرده ایم اما پیش از این جریان مطالعاتی را در حوزه گیاهان دارویی و محصولات ارگانیگ صورت دادیم. ما کار را در دو بخش تقسیم‌بندی نمودیم و برای معرفی معین‌ها و کمک به امر اطلاع‌رسانی، مجوز نشریه‌ای را اخذ کردیم. یک گام دیگر ما ارتباط با سمن‌ها بود که کلید خورده و در جریان است.

 

وی افزود: در بخش گیاهان دارویی باید موضوع تغییر کشت به سمت گیاهان کم آب پیگیری شود. همچنین صنایع غذایی کارگاهی را شناسایی کرده و برخی از محصولات آنان را برای فروش به تهران ارسال نمودیم. یک گام دیگر ما، شناسایی دو روستا را برای ارائه آموزش های قالی‌بافی است.

* معدن و حمل‌ونقل؛ ظرفیت های اقتصادی منطقه روداب سبزوار هستند

در بخش دیگری از این جلسه علی‌رضا امیر فراهانی، مدیرعامل شرکت سیمان لار سبزوار، معین شهرستان روداب، گفت:  یکی از کارهای مهمی که در چندماه گذشته در سبزوار رخ داد، راه‌اندازی واحد مهار آلایندگی در این شرکت است که چند نفر از پرسنل ما دوره‌های مربوطه را گذرانده اند و در صدد اخذ مجوز هستیم تا ارتباط صنعت و دانشگاه را برای توسعه این بخش، برقرار کنیم. همچنین واحد تضمین کیفیت نیز راه‌اندازی شد و طرح مطالعاتی برندهای سیمان را از اسفند پارسال آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه به نتیجه خواهیم رساند. براساس آن می‌توانیم برای ارتقای برند سیمان سبزوار برنامه‌ریزی کنیم.

وی در رابطه با مشکلات و همچنین پتانسیل های منطقه ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات این منطقه ناتمام ماندن پروژه راه روداب به باشتین است که اگر این مهم محقق شود، مسیر توسعه منطقه هموار می شود شد. اما دو مورد از پتانسیل‌های مهم منطقه بحث معدن و حمل‌ونقل هستند. ما حدود 400 هزار تن ظرفیت اسمی داریم که نمی‌توانیم آن را عملیاتی کرد. از نظر صادراتی مشتری وجود دارد اما به دلیل مشکلات حمل‌ونقل این امکان وجود ندارد تا از این ظرفیت استفاده کنیم. این امکان وجود دارد که شغل 100 خانوار را از طریق تعیین خطوط مشخص برای کامیون‌داران تثبیت کنیم.

 

امیر فراهانی خاطرنشان کرد: جلساتی نیز با بونکر داران گذاشته شده است که براساس آن حدود 35 بونکردار برای بار فله اعلام آمادگی کردند و ما مسیر را مشخص کردیم. همچنین برای استفاده از ظرفیت حمل و نقل ریلی درخواست ایجاد یک ایستگاه در سبزوار یا حکم آباد یا جاجرم به عنوان ایستگاه را داریم.

وی اضافه کرد: طرح ویژه دیگر این است که بخش طب صنعتی واحدها را تجهیز کنیم. یعنی به جای معاینات ادواری یک ماه در سال آن را به صورت دائمی انجام دهیم. در بحث معدن نیز مطالعاتی انجام گرفته و انتظارمان این است که اطلاعات معادن منطقه در اختیار ما قرار داده شود. اگر بتوانیم بانک معدن مناسبی از اطراف سبزوار داشته باشیم، می شود تا از طریق سهامداران و سازمان بورس جذب سرمایه کرد و یک شرکت معدنی تاسیس نمود. ظرفیت اسمی ما یک میلیون تن است ولی در حال حاضر با ظرفیت 550 تا 600 تن کارمی‌کنیم و مشکل عمده ما در بخش حمل و نقل است.

وی متذکر شد: نکته دیگر آن است که پاکت سیمان را در حال حاضر از یزد خریداری می کنیم و یکی از طرح‌هایی که داریم و از بانک صنعت و معدن بابت آن تقاضای کمک داریم، بحث ایجاد واحد پاکت زنی است. گره هایی در این حوزه وجود دارد که مساعدت بانک مزبور را طلب می کند.

لبافی، دبیر نهاد مردمی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با تقدیر از نکات مطرح شده از سوی معین های اقتصادی حاضر در جلسه، خواستار انتقال و پیگیری مشکلات موجود شد و تاکید کرد: بعضی از موانعی که ذکر شد، از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان قابل پیگیری و رسیدگی است.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی